1 Bekleed de cakevorm met een royaal vel vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen. Bestuif het werkvlak en de deegroller dun met poedersuiker. Rol de marsepein op het werkvlak uit tot een dunne lap. Leg het marsepein in de vorm en laat eveneens over de rand hangen.
2 Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water. Klop met de mixer (of in de keukenmachine) de slagroom met de kaneel lobbig, tot yoghurtdikte.
3 Verwarm de lemoncurd op laag vuur. Neem de pan van het vuur en los al roerend de gelatine in de warme lemoncurd op en laat 5 min. afkoelen.
4 Klop met de mixer (of in de keukenmachine) in een schone kom de eiwitten tot stevige pieken. Voeg de suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf.
5 Spatel de lemoncurd door de room. Spatel het mengsel luchtig door het eiwit. Schep de ijsbasis in de vorm. Vouw de marsepein en vervolgens de overhangende folie over het ijs. Zet de parfait minimaal 6 uur in de diepvries om op te stijven.
6 Vouw bij het serveren de folie open. Stort de parfait op een schaal en verwijder de folie. Snijd de parfait met een nat, warm mes in mooie plakken.
Frisse marsepeinparfait met kaneel is een recept van Jumbo