1 Leg het bakpapier uit de verpakking op de bodem van de springvorm. Zet de rand op de bodem, zet tegen de rand van de springvorm ook een reep bakpapier en sluit de vorm. Smelt in een steelpan de boter. Neem de pan van het vuur. Voeg de mix voor de bodem toe en meng door de gesmolten boter. Schep het mengsel op de bodem van de vorm en druk met de bolle kant van de lepel glad en stevig aan. Zet de bodem 10 min. in de koelkast.
2 Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Klop met de mixer op de laagste stand in een kom de mix voor de taartvulling met het water (op kamertemperatuur) en de citroenrasp in 1 min. glad.
3 Voeg de mascarpone en de slagroom toe en klop met de mixer op de hoogste stand in 2 min. tot een luchtige en lobbige cre?me.
4 Neem de taartbodem uit de koelkast en besmeer met de lemoncurd. Schenk de mascarponecre?me er voorzichtig op. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast om op te stijven.
5 Neem de taart uit de koelkast, verwijder de vorm en leg op een schaal. Leg de besjes in stervorm op de taart. Rasp de chocolade erboven.
Frisse mascarponetaart met bessen en witte chocolade is een recept van Jumbo