Frisse meloensoep met ham-pestosoepstengels

4
80 min-
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de meloen en verwijder de pitten. Snijd daarna in plakken en verwijder de schil. Snijd 2 plakken in blokjes en bewaar deze voor de garnering.
  • 2 Pureer in de blender of met de staafmixer de rest van de meloen, de dragon (houd een paar blaadjes achter voor de garnering), het citroensap en de honing tot een gladde soep. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast om goed koud te worden.
  • 3 Snijd de ham in repen en besmeer deze met de pesto. Rol de ham om de bovenste helft van de grissini; bewaar wat hamreepjes voor de garnering.
  • 4 Verdeel de bewaarde hamreepjes en meloenblokjes over diepe borden. Schenk er de soep bij en serveer met de blaadjes dragon en de grissini.

Frisse meloensoep met ham-pestosoepstengels is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept