Frisse oliebollen met appel en stroop

4
110 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de appels in blokjes van ½ cm. Meng in een kom de appelblokjes met de rozijnen en 5 el bloem.
  • 2 Meng in een beslagkom de rest van de bloem, de gist en het zout. Maak in het midden een kuiltje. Breek het ei boven het kuiltje. Voeg al kloppend met de mixer de melk en de stroop toe. Blijf kloppen tot een glad beslag. Spatel het appelmengsel door het beslag.
  • 3 Dek de kom af met de vershoudfolie. Laat het beslag op een warme plaats ca. 1 uur rijzen, of tot het in volume verdubbeld is.
  • 4 Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. De olie is heet als een stukje brood in de hete olie bruist en goudbruin kleurt. Doop twee lepels voorzichtig in de hete olie. Schep uit het beslag een bol (ca. 6 cm) en laat deze in de hete olie zakken. Bak ca. 5 oliebollen te gelijk. Bak de oliebollen in 4-5 min. goudbruin en krokant. Draai ze halverwege de baktijd.
  • 5 Laat de oliebollen in een vergiet met keukenpapier goed uitlekken. Leg ze op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker

Frisse oliebollen met appel en stroop is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Zelf vanillevla maken
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept