1 Snijd de appels in blokjes van ½ cm. Meng in een kom de appelblokjes met de rozijnen en 5 el bloem.
2 Meng in een beslagkom de rest van de bloem, de gist en het zout. Maak in het midden een kuiltje. Breek het ei boven het kuiltje. Voeg al kloppend met de mixer de melk en de stroop toe. Blijf kloppen tot een glad beslag. Spatel het appelmengsel door het beslag.
3 Dek de kom af met de vershoudfolie. Laat het beslag op een warme plaats ca. 1 uur rijzen, of tot het in volume verdubbeld is.
4 Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C. De olie is heet als een stukje brood in de hete olie bruist en goudbruin kleurt. Doop twee lepels voorzichtig in de hete olie. Schep uit het beslag een bol (ca. 6 cm) en laat deze in de hete olie zakken. Bak ca. 5 oliebollen te gelijk. Bak de oliebollen in 4-5 min. goudbruin en krokant. Draai ze halverwege de baktijd.
5 Laat de oliebollen in een vergiet met keukenpapier goed uitlekken. Leg ze op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker
Frisse oliebollen met appel en stroop is een recept van Jumbo