1 Breng in een grote pan de rabarber, de ui, de appel, de gember,de rozijnen, de suiker, de azijn, de kruidnagels, het anijszaad, de cayennepeper, het kaneelstokje en zout en peper naar smaak al roerend aan de kook.
2 Kook het mengsel op middelhoog vuur onder regelmatig roeren in ca. 15 min. gaar. Wees voorzichtig met roeren, het kan af en toe wat opspatten. Laat het op zacht vuur ca. 15 min. inkoken tot een samenhangende moes ontstaat.
3 Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels en roer de moes nogmaals goed door. Vul de goed schoongemaakte potjes tot aan de rand met de chutney en sluit ze direct af met de deksel. Zet de potjes 10 min. omgekeerd weg.
4 Tot je de chutney gebruikt, kun je de potjes het best op een koele, donkere plaats bewaren.
Friszure chutney van rabarber is een recept van Jumbo