1 Snijd de boven- en onderkanten van de sinaasappels af. Schil de rest van de sinaasappels zodat alle witte schil is verwijderd. Verpak deze sinaasappels in vershoudfolie en leg ze 30 min. in de diepvries.
2 Neem de sinaasappels uit de diepvries en verwijder de folie. Snijd met een scherp mes (of gebruik een snijmachine) flinterdunne plakjes van de sinaasappels. Zet de plakjes sinaasappel rondom in de cocktailglazen.
3 Meng de garnalen met de sjalot, de helft van de kappertjes, 1 el ketchup, 1 tl mosterd, 2 tl fijngehakte bieslook en het sap van ½ limoen. Voeg naar wens zout en peper toe. Schep de garnalensalade in het glas. Bestrooi met de helft van de hazelnoten. Bewaar de cocktails afgedekt in de koelkast.
4 Klop een dressing van de gembersiroop, 1-2 el limoensap, 1 tl mosterd en 3 el olijfolie. Zet de dressing apart. Meng voor de room de crème fraîche met 1 el tomatenketchup, 2 tl fijngehakte bieslook, de rest van de kappertjes en naar smaak nog een beetje limoensap. Bewaar de room in de koelkast.
5 Besprenkel vlak voor serveren de cocktails met de dressing. Maak de cocktails af met de rest van de hazelnoten, de tomaten-bieslookroom en een paar sprietjes bieslook.
Garnalencocktail tomaten-bieslookroom is een recept van Jumbo