1 Kook in een diepe pan de aardappelen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.
2 Kook de worteltjes in een laagje water met de appelstroop met de deksel op de pan ca. 10 min. Neem de deksel van de pan en kook de worteltjes zonder deksel tot bijna al het vocht verdampt is.
3 Verhit ondertussende vloeibare margarine in een koekenpan. Dep de kabeljauw goed droog en bak de vis aan weerszijden in 8-10 min. lichtbruin en gaar. Bestrooi met zout en de helft van de peterselie en keer de vis nogmaals om.
4 Klop de gestampte aardappelen met de melk en de mosterd met een houten lepel luchtig op. Voeg naar smaak zout toe.
5 Verdeel de puree, de worteltjes en de kabeljauw over de borden. Strooi de rest van de peterselie over de worteltjes.
Gebakken kabeljauwfilet met luchtige puree en worteltjes is een recept van Jumbo