Gebakken kipfilet met asperges en amandeltopping

4
25 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de harde uiteinden van de groene asperges. Kook de asperges in water met zout in 10 min. beetgaar. Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar.
  • 2 Snijd elke kipfilet intussen in 4 dunne lange plakken. Smelt in een koekenpan ¼ boter. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Smelt intussen in een andere koekenpan ½ van de boter. Bak het amandelschaafsel in 1 min. goudbruin. Voeg de bosuitjes toe en bak nog 30 sec. Breng op smaak met peper.
  • 3 Giet de krieltjes af en schud ze om met de laatste boter en de peterselie. Voeg (zee)zout naar smaak toe.
  • 4 Leg de asperges met de kipfilet op de borden. Bestrooi met de amandeltopping. Serveer met de peterseliekrieltjes

Gebakken kipfilet met asperges en amandeltopping is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Poire Belle-Hélène-taart
2 uur-
Bekijk recept
Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept