1 Snijd de harde uiteinden van de groene asperges. Kook de asperges in water met zout in 10 min. beetgaar. Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar.
2 Snijd elke kipfilet intussen in 4 dunne lange plakken. Smelt in een koekenpan ¼ boter. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Smelt intussen in een andere koekenpan ½ van de boter. Bak het amandelschaafsel in 1 min. goudbruin. Voeg de bosuitjes toe en bak nog 30 sec. Breng op smaak met peper.
3 Giet de krieltjes af en schud ze om met de laatste boter en de peterselie. Voeg (zee)zout naar smaak toe.
4 Leg de asperges met de kipfilet op de borden. Bestrooi met de amandeltopping. Serveer met de peterseliekrieltjes
Gebakken kipfilet met asperges en amandeltopping is een recept van Jumbo