1 Snijd de groenten in grove stukken. Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met zout naar smaak. Strooi de bloem op een bord. Haal de sliptongen aan beide kanten door de bloem.
2 Verhit in 1 of 2 ruime koekenpannen 1/3 deel van de olie. Bak de sliptongen in ca. 7 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Houd ze warm op een schaal dat losjes is afgedekt met aluminiumfolie of in een warme oven.
3 Verhit intussen de resterende olie in een wok. Bak de ui, de paprika en de maïs al omscheppend 2 min. Voeg de Chinese kool en de paksoi toe en bak nog 2 min. Voeg de roerbaksaus toe en verwarm de groenten nog 1 min. Voeg de peper en citroensap naar smaak toe.
4 Serveer de gebakken sliptong met de groenten.
Gebakken sliptong met tjap tjoy is een recept van Jumbo