1 Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze in ruim water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaar.
2 Snijd de onder- en bovenkant van de mandarijn. Leg de mandarijn op de snijkant op de plank. Snijd met een scherp mes langs de schil van de mandarijn en het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
3 Snijd de partjes in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje en voeg de munt en ? deel van de olijfolie toe. Voeg naar smaak zout en peper toe.
4 Kook de bonen in water met zout in ca. 6 min. gaar.
5 Verhit de margarine in een koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het ca. 2 min. Draai het vlees om en bak de andere kant nog ca. 2 min.
6 Giet de aardappelen af en stamp ze met de stamper tot een grove puree. Voeg de melk en de rest van de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
7 Verdeel de puree en bonen over de grote borden. Snijd het vlees in schuine plakjes, verdeel het over de borden en schep de muntsalsa erover.
Gebraden lamsfilet met muntsalsa is een recept van Jumbo