2 Bestrijk de rosbief met de helft van de olijfolie. Rooster de rosbief op de hete barbecue rondom goudbruin. Leg het vlees in de aluminium grillschaal. Wrijf het vlees rondom in met de rub.
3 Rooster de rosbief 20 min. met de deksel op de barbecue (of dek af met een vel aluminiumfolie), tot het vlees vanbinnen naar wens rood of rosé is. Keer het vlees regelmatig. Controleer na 15 min. met een vleesthermometer de kerntemperatuur. Houd voor rood vlees 50 °C en voor rosé 55 °C aan.
4 Haal het vlees bij de gewenste gaarheid van de barbecue. Dek de rosbief losjes af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
5 Bestrijk het brood met de laatste olijfolie. Borstel de grill schoon. Rooster het brood op de barbecue aan beide kanten in 1-2 min. per kant goudbruin en krokant. Maak intussen de salade aan met de dressing en zout en peper.
6 Snijd de rosbief in dunne plakjes, bestrooi met zout en peper en verdeel over de borden. Leg er een beetje salade en de broodrepen bij. Geef de rest van de salade en het brood apart erbij.
Gebraden rosbief met 'n krokant korstje is een recept van Jumbo