1 Wel de rozijnen ca. 10 min. in een laagje lauw water. Giet ze af en dep ze droog. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
2 Kook de witlof met de deksel op de pan 8 min. in een laagje water met zout naar smaak. Giet de witlof af en laat ze goed uitlekken.
3 Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui met de knoflook 3 min. op laag vuur. Klop het ei in een ruime schaal los. Schep de ricotta, de rozijnen, de hazelnoten en het uimengsel erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
4 Leg de witlofstronkjes met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Verdeel het ricottamengsel erover en rooster het in 6-8 min. onder de voorverwarmde grill bruin. Verdeel de witlof over de borden.
Gegratineerde witlof met hazelnoten en ricotta is een recept van Jumbo