Gegratineerde witlof met hazelnoten en ricotta

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wel de rozijnen ca. 10 min. in een laagje lauw water. Giet ze af en dep ze droog. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • 2 Kook de witlof met de deksel op de pan 8 min. in een laagje water met zout naar smaak. Giet de witlof af en laat ze goed uitlekken.
  • 3 Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui met de knoflook 3 min. op laag vuur. Klop het ei in een ruime schaal los. Schep de ricotta, de rozijnen, de hazelnoten en het uimengsel erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • 4 Leg de witlofstronkjes met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Verdeel het ricottamengsel erover en rooster het in 6-8 min. onder de voorverwarmde grill bruin. Verdeel de witlof over de borden.

Gegratineerde witlof met hazelnoten en ricotta is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept