1 Verwarm de oven voor tot 200 øC. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en spreid ze in ‚‚n laag uit over de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi met de rozemarijn. Rooster de aardappelblokjes in 30-35 min. goudbruin en gaar. Schep ze na 20 min. een keer om.
2 Snijd de courgettes in stukken van 1« cm. Schep in een schaal de courgette om met 2 el olijfolie en peper naar smaak.
3 Verhit de grillpan. Gril de courgette in 3 porties in 4-5 min. per kant. Draai halverwege een slag zodat een mooi ruitpatroon ontstaat. Schep op een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm.
4 Bestrijk intussen de filetlapjes met de laatste 2 el olijfolie en bestrooi het vlees met zout en peper. Gril de filetlapjes in de hete grillpan in 2 min. per kant bruin en gaar.
5 Hussel de rucola door de gegrilde courgette en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de courgettesalade over 4 borden. Leg er de filetlapjes bij. Serveer met de rozemarijnblokjes.
Gegrild filetlapje met rozemarijnblokjes en salade is een recept van Jumbo