Gegrild filetlapje met rozemarijnblokjes en salade

4
65 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 øC. Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm en spreid ze in ‚‚n laag uit over de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bestrooi met de rozemarijn. Rooster de aardappelblokjes in 30-35 min. goudbruin en gaar. Schep ze na 20 min. een keer om.
  • 2 Snijd de courgettes in stukken van 1« cm. Schep in een schaal de courgette om met 2 el olijfolie en peper naar smaak.
  • 3 Verhit de grillpan. Gril de courgette in 3 porties in 4-5 min. per kant. Draai halverwege een slag zodat een mooi ruitpatroon ontstaat. Schep op een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 4 Bestrijk intussen de filetlapjes met de laatste 2 el olijfolie en bestrooi het vlees met zout en peper. Gril de filetlapjes in de hete grillpan in 2 min. per kant bruin en gaar.
  • 5 Hussel de rucola door de gegrilde courgette en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de courgettesalade over 4 borden. Leg er de filetlapjes bij. Serveer met de rozemarijnblokjes.

Gegrild filetlapje met rozemarijnblokjes en salade is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Prei in vinaigrette & gegrild spek
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warme, pittige tomatensaus
55 min Bijgerecht
Bekijk recept