1 Laat het vette vel aan de eendenborsten zitten en snijd met een scherp mes 'ruitjes' in het vel. Verhit een koekenpan en bak de eendenborsten 4 tot 5 min. (zonder olie of boter!) op half hoog vuur op het vel, tot deze krokant gebakken is.
2 Draai de eendenborsten om, zet het vuur hoog en bak ze nog 3 min. Bestrooi eventueel met zout en peper naar smaak. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze ca. 4 min. rusten.
3 Verhit intussen een wok, voeg de olie toe en wok de spruitjes in ca. 8 min. gaar. Schep de spruitjes voortdurend om. Voeg halverwege de gehakte noten toe. Breng op smaak met peper en zout.
4 Breng gelijktijdig het water met de citroenschil, de kaneel, de rozijnen en de suiker aan de kook. Voeg de appel- en de perenblokjes toe en laat ze op een laag vuur gaar worden. Serveer de compote met de spruitjes bij de eendenborstfilets.