1 Kook de aardappelen met de knoflook in ruim water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaar.
2 Verwijder ondertussen het groen van de prei, snijd de rest in stukken van 5 cm en was ze. Breng in een pan water met zout naar smaak aan de kook. Kook de prei ca. 10 min. Laat de prei goed uitlekken in een vergiet.
3 Verhit een grillpan, bestrijk de prei met 1/4 deel van de olie. Gril de prei in ca. 5 min. op hoog vuur. Schep de groente op een schaal. Klop de mosterd, de resterende olie en het azijn door elkaar en bestrijk de gegrilde prei met het mengsel.
4 Verhit ondertussen de vloeibare margarine in een koekenpan. Braad de braadworsten onder regelmatig keren in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
5 Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen tot een fijne puree. Roer de melk erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de puree over de borden. Snijd de worsten in grove stukken en verdeel ze over de puree. Schep de prei ernaast.
Gegrilde prei met mosterdolie is een recept van Jumbo