1 Verhit voor de frieten de friteuse tot 140 øC. Snijd de aardappelen met een scherp mes in plakken van « cm dik. Snijd de plakken in repen van « cm dik. Spoel in een kom met koud stromend water het zetmeel van de frieten en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Dep de frieten met de theedoek goed droog.
2 Bak de frieten in 3-4 porties in 3-4 min. op 140 øC voor. Schud regelmatig het mandje zodat de temperatuur van de olie gelijkmatig blijft. Schud de olie goed van de frieten. Leg ze op een schaal of bakplaat met bakpapier en laat ze afkoelen.
3 Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 øC. Schil met een dunschiller de steel van de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes van gelijke grootte. Snijd ook de steel in plakjes van dezelfde dikte. Kook de broccoli in water met zout in 5-6 min. beetgaar. Bak intussen de frieten in kleine porties in 3-4 min. goudgeel en krokant. Schud na het bakken de olie goed van de frieten.
4 Verhit intussen de grillpan. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper en bestrijk met de olijfolie. Gril de medaillons op hoog vuur in 1 min., draai ze een kwartslag (zodat er een ruitpatroon ontstaat) en gril nog 1 min. Keer het vlees met een tang en gril ook aan de andere kant op dezelfde manier of tot het vlees net gaar is.
5 Giet de broccoli af. Schep de olijven met peper naar smaak door de broccoli. Verdeel de broccoli over 4 borden. Leg er de varkensmedaillons bij. Serveer met de frieten en eventueel mayonaise.
Gegrilde varkensmedaillon met friet en broccoli is een recept van Jumbo