Gegrilde zalm met friszure citrussalsa

4
25 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de toppen en het groen van de venkel. Snijd de venkel in partjes van ½ cm dik. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan of braadpan en bak de venkel in 5 min. goudbruin. Voeg de aardappelen toe en bak samen nog eens 15 min. Breng op smaak met zout en peper. 
  • 2 Snijd de onder- en bovenkant van de citroen en de grapefruit. Schil de vruchten en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap op.
  • 3 Schep het citrusfruit met het sap in een kommetje. Roer de munt en 1/3 deel van de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. 
  • 4 Verhit de grillpan. Dep de vis droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper naar smaak en bestrijk beide kanten met de rest van de olie.
  • 5 Leg de vis op de huid in de grillpan en gril 4 min. Draai de vis om en gril de andere kant nog 1 min. 
  • 6 Verdeel de vis over de borden, schep de salsa en het sap erbij. Schep de gebakken venkel en aardappelen ernaast. 

Gegrilde zalm met friszure citrussalsa is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Friszure citrussalsa met gegrilde zalm
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
citrussalsa met gegrilde zalm
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept