1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de peultjes in water met zout in 5 min. beetgaar. Giet ze af en spoel onder stromend water koud. Laat uitlekken.
2 Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Rasp 2 tl sinaasappelschil. Meng de sojasaus met de sesamolie, de sinaasappelrasp en chilipeper naar smaak. Roer er de suiker door.
3 Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de zonnebloemolie. Rooster de zalm in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar. Meng intussen de peultjes met de rucolamelange, de cherrytomaatjes en de wasabisaus.
4 Verdeel de rijst over de borden. Leg er de zalmfilets bij. Druppel het sojasausje over de zalm en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de peultjessalade.
Gegrilde zalmfilet met sesamzaad is een recept van Jumbo