Gegrilde zalmfilet met sesamzaad

4
25 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de peultjes in water met zout in 5 min. beetgaar. Giet ze af en spoel onder stromend water koud. Laat uitlekken.
  • 2 Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Rasp 2 tl sinaasappelschil. Meng de sojasaus met de sesamolie, de sinaasappelrasp en chilipeper naar smaak. Roer er de suiker door.
  • 3 Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de zonnebloemolie. Rooster de zalm in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens net gaar. Meng intussen de peultjes met de rucolamelange, de cherrytomaatjes en de wasabisaus.
  • 4 Verdeel de rijst over de borden. Leg er de zalmfilets bij. Druppel het sojasausje over de zalm en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de peultjessalade.

Gegrilde zalmfilet met sesamzaad is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept