Gehaktbrood met verstopte eieren

4
85 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook 4 eieren in 8 min. hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken. Pel de eieren.
  • 2 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng in een kom het gehakt met het laatste ei, de sjalotjes, de tomatenpuree, het paneermeel en de peterselie.
  • 3 Schep de helft van het gehaktmengsel in de cakevorm en strijk glad. Leg de gekookte eieren in een rij op het gehakt en verdeel de rest van het gehakt erover. Druk licht aan en strijk het gehakt weer mooi glad.
  • 4 Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven in 50-55 min. bruin en gaar.
  • 5 Neem het gehaktbrood uit de oven en laat onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de krieltjes in 8 min. goudbruin en gaar. Verdeel de slamelange over 4 borden. Snijd de helft van het gehakbrood in plakken en leg op de sla. Schep er de krieltjes bij.

Gehaktbrood met verstopte eieren is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept