Gekookte asperges met beenham, ei en peterselie

4
35 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen in de lengte in partjes. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Doe intussen de asperges met de boter en de foelie in een hapjespan. Voeg een snuf zout en zo veel water toe dat de asperges net zijn bedekt. Breng aan de kook. Kook de asperges op matig vuur 8 min. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min. zachtjes verder garen in het warme kookvocht.
  • 2 Meng de olijfolie met de peterselie. Kook de eieren in 5 min. zacht.
  • 3 Neem met een schuimspaan de asperges uit de pan en verdeel over 4 borden. Schenk zo veel kookvocht uit de pan dat er 2 cm water overblijft. Zet de pan terug op laag vuur. Leg de ham 1 min. in het kookvocht om lauwwarm te worden.
  • 4 Verdeel intussen de aardappelen over de borden. Halveer de eieren en leg ze naast de asperges. Schep de ham uit de pan en leg in het midden bij de asperges. Schep de peterselie-olie erover en bestrooi met peper naar smaak.

Gekookte asperges met beenham, ei en peterselie is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept