1 Snijd de aardappelen in de lengte in partjes. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Doe intussen de asperges met de boter en de foelie in een hapjespan. Voeg een snuf zout en zo veel water toe dat de asperges net zijn bedekt. Breng aan de kook. Kook de asperges op matig vuur 8 min. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 10 min. zachtjes verder garen in het warme kookvocht.
2 Meng de olijfolie met de peterselie. Kook de eieren in 5 min. zacht.
3 Neem met een schuimspaan de asperges uit de pan en verdeel over 4 borden. Schenk zo veel kookvocht uit de pan dat er 2 cm water overblijft. Zet de pan terug op laag vuur. Leg de ham 1 min. in het kookvocht om lauwwarm te worden.
4 Verdeel intussen de aardappelen over de borden. Halveer de eieren en leg ze naast de asperges. Schep de ham uit de pan en leg in het midden bij de asperges. Schep de peterselie-olie erover en bestrooi met peper naar smaak.
Gekookte asperges met beenham, ei en peterselie is een recept van Jumbo