Gekookte bloemkool

4
25 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de boter met de nootmuskaat en zout naar smaak in een diep bord. Prak alles met een vork door elkaar. Schep de nootmuskaatboter op een stuk vershoudfolie. Rol op en draai de uiteinden als een snoepje dicht. Leg de boter in de koelkast om op te stijven terwijl je de bloemkool kookt.
  • 2 Snijd het blad en de stronk van de bloemkool en verdeel de kool in roosjes van gelijke grootte.
  • 3 Kook de bloemkoolroosjes in water met zout in 6-8 min. beetgaar.
  • 4 Schep de bloemkool op een schaal. Snijd de boter in plakjes en verdeel over de bloemkool. Bestrooi met peper naar smaak.

Gekookte bloemkool is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept