1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de aardappelen op de bakplaat of in de ovenschaal. Schenk de olie erover en schep de aardappelen met de olie om zodat ze rondom bedekt zijn met de olie. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Pof de aardappelen in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
2 Verwijder de velletjes en zaadjes van de peppadew-pepertjes en hak ze fijn.
3 Prak de boter en sjalot met een vork door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de peppadew-pepertjes aan de boter toe.
4 Snijd de aardappelen met een scherp mesje aan de bovenkant in de lengte een beetje in, druk met je duimen de aardappelen open. Bestrooi ze met zeezout en een beetje peper.
5 Leg ze op een mooie schaal en schep de boter erin. Strooi de tuinkers erover.
Gepofte aardappelen met peppadewboter en tuinkers is een recept van Jumbo