1 Leg de houtplankjes minimaal 1 uur voor gebruik in water. Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water.
2 Prik ze met een vork rondom in en pak ze per stuk in aluminumfolie in. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
3 Leg de aardappelen tussen de hete kooltjes van de barbecue en pof ze in 35-45 min. gaar. Prik met een barbecuespies of satéprikker in de aardappel om te controleren of het aardappelkruim boterzacht is. Gril de zalmfilet volgens de aanwijzingen op de verpakking op de barbecue.
4 Open voorzichtig (heet!) de folie van de aardappelen en snijd de aardappelen in de lengte in. Druk ze iets open en schep er een flinke lepel zure room in.
5 Bestrooi met de munt, het sesamzaad en peper naar smaak. Serveer met de zalm en serveer er eventueel een partje citroen bij.
Gerookte zalmfilet met gepofte zoete aardappel is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree