Gerookte zalmfilet met gepofte zoete aardappel

4
110 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de houtplankjes minimaal 1 uur voor gebruik in water. Steek de barbecue aan. Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water.
  • 2 Prik ze met een vork rondom in en pak ze per stuk in aluminumfolie in. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  • 3 Leg de aardappelen tussen de hete kooltjes van de barbecue en pof ze in 35-45 min. gaar. Prik met een barbecuespies of satéprikker in de aardappel om te controleren of het aardappelkruim boterzacht is. Gril de zalmfilet volgens de aanwijzingen op de verpakking op de barbecue.
  • 4 Open voorzichtig (heet!) de folie van de aardappelen en snijd de aardappelen in de lengte in. Druk ze iets open en schep er een flinke lepel zure room in.
  • 5 Bestrooi met de munt, het sesamzaad en peper naar smaak. Serveer met de zalm en serveer er eventueel een partje citroen bij.

Gerookte zalmfilet met gepofte zoete aardappel is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept