1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel de champignons over de bodem van de ovenschaal.
2 Maal in de keukenmachine het brood met de knoflook fijn. Schep er de helft van de olijfolie en de tijm met zout en peper naar smaak door. Verdeel het broodkruim over de champignons.
3 Bak de champignons met het knoflookkruim in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en krokant. Kook intussen de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
4 Giet de aardappelen af. Zet de aardappelen met de melk en de laatste olijfolie terug op laag vuur en stamp tot een smeuïge puree. Schep er de rucola met zout en peper naar smaak door.
5 Schep de rucolastamppot op de borden. Verdeel er de geroosterde krokante champignons over en bestrooi met de noten. Schenk er desgewenst nog een beetje olijfolie over.
Geroosterde champignons met rucolastamppot is een recept van Jumbo