Geroosterde kip met citroen en kruiden

4
90 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Halveer alle citroenen. Hak de rozemarijn en de salie uit de Italiaanse kruidenmix fijn. Meng de citroenrasp met de fijngehakte kruiden door 3-4 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Trek het vel van de kip iets los en wrijf de kruidenolie onder het vel. Wrijf op plekken waar dit niet lukt de kip aan de buitenzijde in met de kruidenolie. Vul de kip met 3 citroenhelften.
  • 3 Steek de barbecue aan. Rooster de kip op de hete barbecue (met deksel) in 1 uur gaar. Keer de kip regelmatig.
  • 4 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous met een vork los. Knijp de resterende 3 halve citroenen boven de couscous uit. Voeg de komkommer, de granaatappelpitjes, de tijmblaadjes uit de kruidenmix, de munt en de rest van de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Leg de kip een een schaal en snijd in stukken. Serveer met de couscous.

Geroosterde kip met citroen en kruiden is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept