1 Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Halveer alle citroenen. Hak de rozemarijn en de salie uit de Italiaanse kruidenmix fijn. Meng de citroenrasp met de fijngehakte kruiden door 3-4 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
2 Trek het vel van de kip iets los en wrijf de kruidenolie onder het vel. Wrijf op plekken waar dit niet lukt de kip aan de buitenzijde in met de kruidenolie. Vul de kip met 3 citroenhelften.
3 Steek de barbecue aan. Rooster de kip op de hete barbecue (met deksel) in 1 uur gaar. Keer de kip regelmatig.
4 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous met een vork los. Knijp de resterende 3 halve citroenen boven de couscous uit. Voeg de komkommer, de granaatappelpitjes, de tijmblaadjes uit de kruidenmix, de munt en de rest van de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
5 Leg de kip een een schaal en snijd in stukken. Serveer met de couscous.
Geroosterde kip met citroen en kruiden is een recept van Jumbo