Geroosterde pompoensalade

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de pitten en draden. Snijd de pompoenhelften in plakken van 1 cm dik. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout en peper naar smaak. Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven in 10 min. gaar.
  • 2 Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Klop een dressing van de rest van de olijfolie, het limoensap en de râs al hânout.
  • 3 Laat de bulgur goed uitlekken. Meng de dressing door de bulgur. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 4 Schep de bulgur op de borden. Verdeel de pompoen erover. Bestrooi met de tomaatjes, rozijnen, noten en munt.

Geroosterde pompoensalade is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensalade met feta en linzen
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Merguez met pompoensalade
Bekijk recept
Geroosterde pompoensalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pompoensalade
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept