Gestoofde speklap met witlof-walnootstamppot

4
40 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen in gelijke stukken en spoel ze onder stromend koud water af.
  • 2 Verhit in een braadpan de margarine. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Leg het vlees in de hete margarine en bak aan beide kanten bruin aan.
  • 3 Neem het vlees uit de pan. Bak de uienringen 4 min. in het bakvet. Doe de speklappen met de honing, de tijm en het water terug in de pan. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 25 min. gaar.
  • 4 Breng intussen de aardappelen aan de kook met zo veel water dat ze net bedekt zijn en voeg een flinke snuf zout toe. Draai het vuur lager en houd het water tegen de kook aan. Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het kruim glijdt.
  • 5 Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op laag vuur en stoom de aardappelen in 30 sec. droog. Haal de pan van het vuur en stamp de aardappelen met de crème fraîche tot een smeuïge stamppot. Schep er de witlof en de walnoten door. Breng op smaak met peper.
  • 6 Schep de witlofstamppot op 4 borden. Verdeel er de speklappen met de uien en het stoofvocht over.

Gestoofde speklap met witlof-walnootstamppot is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept