Gevulde appeltjes met hazelnoten en kaneel

4
45 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • 2 Zet de appels rechtop op een snijplank en 'boor' met een appelboor de klokhuizen eruit. Snijd de appels horizontaal doormidden en hol voorzichtig met behulp van een theelepeltje tot ca. 1 cm van de rand uit. Snijd de stukjes appel klein.
  • 3 Meng in een kom de stukjes appel met het citroensap, de hazelnoten, de cakekruimels en de basterdsuiker. Verdeel het mengsel over het onderste deel van de appels. Zet de bovenkant van de appels erop en duw het een beetje aan.
  • 4 Zet de appels in een ovenschaal. Steek de kaneelstokjes voorzichtig In het midden van de appels. Verdeel de boter in kleine klontjes over de appels. Laat de appels in de hete oven in ca. 30 min. gaar bakken.
  • 5 Zet de appels op kleine bordjes en serveer ze warm.

Gevulde appeltjes met hazelnoten en kaneel is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept