Gevulde kwartel met geurige couscous

4
45 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster in een droge koekenpan de amandelen. Schud ze op een plank en hak grof. Verhit 1/3 olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook en de ras el hanout. Schep de rozijnen, de gezouten citroen, de amandelen en de munt erdoor en laat even afkoelen.
  • 2 Meng de couscous en het ei door het uimengsel. Voeg zout en peper en indien nodig een scheutje bouillon toe: de couscous hoort vochtig maar niet plakkerig te zijn.
  • 3 Controleer de holte van de kwartels en veeg ze eventueel met keukenpapier extra schoon. Vul ze met de couscous. Bewaar de gevulde kwartels eventueel afgedekt in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit in een koekenpan de laatste olijfolie en de boter. Bak de kwartel rondom bruin aan en leg ze in de braadslede of ovenschaal. Schenk het bakvet over de kwartels. Bak ze in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig het bakvet over de kwartels zodat ze mooi bruin bakken. Laat ze uit de oven 5 min. afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Gevulde kwartel met geurige couscous is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept