Geweckte pruimen op specerijensiroop

4
15 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het water met de kandijsuiker, de steranijs en de kruidnagels aan de kook. Draai het vuur uit, hang de theezakjes in de siroop en laat 10 min. afgedekt trekken. Schil brede repen van de citroenschil en voeg de schillen aan de thee toe. Knijp het sap van een halve citroen boven de thee uit.
  • 2 Breng een pan met water aan de kook. Dompel de pruimen 10 sec. in het kokende water (om de waslaag te verwijderen). Giet de pruimen af.
  • 3 Breng de theesiroop opnieuw aan de kook. Voeg de pruimen toe en kook ze nog 5 min.
  • 4 Schep de pruimen uit de siroop in de potten. Kook de siroop opnieuw en schenk over de pruimen tot ze zijn bedekt.
  • 5 Sluit de potten meteen en laat omgekeerd op een schone theedoek afkoelen. Keer de potten en bewaar max. 3 maanden op een koele donkere plek (buiten de koelkast).

Geweckte pruimen op specerijensiroop is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep Met Champagnesabayon
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Verfrissend groenteaperitief met saus op basis van biet
Snack
Bekijk recept
Geweckte peren en cranberry-gembersiroop
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept