1 Breng het water met de kandijsuiker, de steranijs en de kruidnagels aan de kook. Draai het vuur uit, hang de theezakjes in de siroop en laat 10 min. afgedekt trekken. Schil brede repen van de citroenschil en voeg de schillen aan de thee toe. Knijp het sap van een halve citroen boven de thee uit.
2 Breng een pan met water aan de kook. Dompel de pruimen 10 sec. in het kokende water (om de waslaag te verwijderen). Giet de pruimen af.
3 Breng de theesiroop opnieuw aan de kook. Voeg de pruimen toe en kook ze nog 5 min.
4 Schep de pruimen uit de siroop in de potten. Kook de siroop opnieuw en schenk over de pruimen tot ze zijn bedekt.
5 Sluit de potten meteen en laat omgekeerd op een schone theedoek afkoelen. Keer de potten en bewaar max. 3 maanden op een koele donkere plek (buiten de koelkast).
Geweckte pruimen op specerijensiroop is een recept van Jumbo