1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Hak in de keukenmachine de helft van de amandelen fijn. Voeg de resterende amandelen toe en maal ze grof. Meng de amandelen met de dadels en de kaas.
2 Smelt intussen de boter in een steelpan. Voeg het citroensap toe. Schep de boter door het notenkaasmengsel.
3 Leg de helft van de bladerdeegplakjes op de bakplaat naast elkaar en druk de naden samen zodat het een lange plak wordt. Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg; laat 1 cm van de rand vrij.
4 Bestrijk de rand dun met ei. Leg de restende plakjes bladerdeeg over de notenkaasvulling. Druk de naden voorzichtig iets samen. Druk de zijkanten dicht met een vork. Bestrijk ook de bovenkant dun met ei en maak met een scherp mes inkepingen aan de bovenkant van het deeg, met een tussenruimte van ½ cm.
5 Bestrooi het deeg met de pompoenpitten en maal er wat zeezout boven. Bak de bladerdeegrol in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Laat de rol uit de oven 10 min. afkoelen en snijd in repen.
Hartige bladerdeegrol met oude kaas en amandelen is een recept van Jumbo