Hartige raapstelentaart

4
60 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de taartvorm in met de olie en beleg de bodem en de randen met de plakjes deeg.
  • 2 Verhit een koekenpan en bak hierin het katenspek ca. 3 min. aan beide kanten. Schep de plakjes uit de pan in een kom.
  • 3 Bak de uien en knoflook ca. 3 min. in het bakvet van het spek en voeg ¾ deel van de van de raapstelen toe. Bak de raapstelen kort mee tot ze iets slinken. Doe alles bij het spek in de kom.
  • 4 Snijd de plakken komijnekaas in dunne reepjes en klop de eieren los met de crème fraîche. Roer de kaas en het eimengsel door de ingrediënten in de kom en vul hiermee de taartvorm.
  • 5 Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Verdeel de rest van de raapsteeltjes erover en snijd de taart in punten.

Hartige raapstelentaart is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige en hartige raapstelentaart
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept