1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel de eieren en snijd ze in kwarten.
2 Verhit intussen de olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat steeds al omscheppend slinken en het vocht verdwijnen alvorens een volgende portie toe te voegen. Roer de roomkaas en zout en peper naar smaak door de spinazie.
3 Smelt de boter. Besmeer een vel filodeeg dun met boter. Leg er een volgend vel op en besmeer eveneens. Maak zo een stapel van vijf laagjes deeg. Zorg dat er een beetje boter overblijft.
4 Verdeel de spinazie in een smalle strook over de strudels; houd de randen vrij. Leg er de eieren, croutons en kipreepjes op. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Rol de strudel voorzichtig (filodeeg scheurt heel snel) maar stevig op, vouw de zijkanten onder de strudel en leg ze op de bakplaat. Besmeer de strudel dun met gesmolten boter. Bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin en knapperig. Snijd de strudel doormidden en verdeel over de borden.
Hartige spinaziestrudel met kip is een recept van Jumbo