1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed de vorm met het deeg.
2 Halveer de uien en snijd ze in ½ cm dikke plakjes. Verhit de olie en stoof de uien op middelmatig hoog vuur ca. 10 min. zonder ze te laten kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
3 Snijd de wortel schuin in 1 cm dikke plakjes. Doe ze in een pan met een snufje zout en een laagje water, leg een deksel op de pan en stoof de wortelen in ca. 6 min. beetgaar.
4 Klop in een ruime kom de eieren los en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de wortelen, de uien en de cottage cheese toe en schep alles goed door elkaar. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en schep ze erdoor. Verdeel de vulling over de beklede taartvorm.
5 Plaats de vorm in het midden van de oven. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.