Herfstpastei met champignons en spek

4
55 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui, spekreepjes, champignons, paprika en laurier 4 min. op hoog vuur.
  • 2 Voeg de inhoud van het zakje champignonsaus met het water en de kaas toe en breng aan de kook. Pers de knoflook erboven en neem de pan van het vuur. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de laurier.
  • 3 Bestrooi de bodem van de ovenschaal met paneermeel en schenk het champignon-mengsel erin. Bestrijk de rand van de ovenschaal met ei. Dek de schaal af met het bladerdeeg. Druk het deeg op de randen goed aan en snijd overhangend deeg er eventueel af. Versier de deegdeksel eventueel met de deegrestjes. Bestrijk het deeg dun met ei en maak er vier gaatjes in met een vork.
  • 4 Bak de pastei in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Serveer de pastei met de rijst en de sperziebonen.

Herfstpastei met champignons en spek is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept