1 Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan ? van de boter boter met de helft van de olie. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé. Laat de biefstukken onder aluminiumfolie rusten.
2 Verwarm de melk. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de helft van de resterende boter en de melk tot een smeuïge puree. Voeg zout en peper naar smaak toe.
3 Schenk de laatste olijfolie in de pan. Bak de paddenstoelen 3 min. Voeg de laatste boter toe en bak de paddenstoelen bruin. Voeg de sjalot en de peterselie toe en bak nog 1-2 min. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bereid de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Snijd de biefstukken schuin in plakjes. Schep de aardappelpuree op de borden. Schep de saus ernaast en verdeel de biefstuk en de paddenstoelen erover.
Hertenbiefstuk met champignonsaus en paddenstoelen is een recept van Jumbo