1 Schil de asperges en snijd het onderste stugge stukje (ca. 3 cm) er af. Kook de schillen en de steeltjes 10 min. in het water. Giet de schillen en het aspergekookvocht door een zeef af en vang het kookvocht op. Schenk het kookvocht weer in de pan en kook de asperges in 12-15 min. beetgaar. Schep ze uit de pan.
2 Smelt de boter in een (soep)pan. Voeg de bloem toe en bak ca. 1 min. zachtjes zonder te laten kleuren.
3 Voeg beetje bij beetje de aspergekookvocht toe en roer tot een gladde, gebonden soep. Kook de soep ca. 5 min. op een laag vuur.
4 Voeg de slagroom toe. Verwarm nog ca. 1 min. op laag vuur, zonder te koken. Breng de aspergesoep op smaak met zout en peper. Snijd de aspeges in stukjes. Schep de soep in de borden en verdeel de aspergestukjes erover. Garneer met de bieslook.
Hollandse asperge-crèmesoep is een recept van Jumbo