1 Doe de aardappelen met de boerenkool in een pan. Voeg zo veel water toe dat het geheel net is bedekt. Breng aan de kook en kook de aardappelen met de boerenkool in 20 min. gaar.
2 Smelt intussen in een ruime koekenpan 25 g boter. Fruit de ui in 4-5 min. zacht en goudgeel. Bestrooi met het kerriepoeder en bak nog 1 min.
3 Smelt de laatste 25 g boter in een koekenpan. Breek de eieren boven de pan en bak in 2-3 min. tot 4 spiegeleieren.
4 Verwarm de melk. Giet de aardappelen met de boerenkool af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Schep er de kerrie-uitjes, peper en zout naar smaak door.
5 Schep de stamppot op 4 borden. Leg op elk bord een spiegelei en serveer met de Amsterdamse uien.
Hollandse boerenkoolstamppot met kerrie-uitjes en eitje is een recept van Jumbo