1 Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Stamp de aardappelen samen met de roomboter met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de snijbonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan helft van de olie. Bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak 3 min. mee.
2 Schep het chilipoeder, de komijn en de kaneel door het gehakt en bak nog 1 min. zachtjes. Voeg de tomatenpuree en gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Stoof het gehakt 10 min. zachtjes.
3 Verwarm de oven voor tot 170 °C. Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel en vervolgens de snijbonen erover. Dek af met de rest van de aardappelpuree en bestrooi met de kaas.
4 Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin.
Hollandse snijbonenschotel is een recept van Jumbo