1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Smelt in een braadpan 1/3 van de boter. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de sukadelappen in 2 min. per kant bruin aan. Voeg 1/5 van de knolselderij, de wortel, de rode ui, de kruidnagels en 2/3 van de laurierblaadje toe en bak nog 2 min. Bestrooi met de bloem.
2 Schenk het bier met het water in de pan. Voeg het bouillonketeltje en de jam toe en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en dek af met aluminiumfolie. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en stoof het vlees in 2 uur gaar. Controleer regelmatig en voeg indien nodig extra water toe.
3 Breng na 1½ uur de rest van de knolselderij met de aardappel, de ui en het laatste laurierblaadje aan de kook. Kook in 15 min. gaar en giet af. Verwijder het laurierblad en stamp de aardappel en knolselderij met de rest van de boter en de melk tot een fijne puree. Breng op smaak met de bladselderij en zout en peper.
4 Schep de knolselderijpuree op de borden. Leg er de sukade bij en schep wat van het stoofvocht erover.
Hollandse sukadestoof met knolselderijstamppot is een recept van Jumbo
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes