1 Verwarm de oven voor tot 160 °C. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met 200 g suiker, de vanillesuiker en een snufje zout zacht en romig. Klop er één voor één de eieren door. Voeg de bloem in 2 porties toe en klop tot een glad beslag.
2 Schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 70-75 min. goudbruin en gaar.
3 Laat de cake 10 min. in de vorm afkoelen, stort de cake op een rooster en laat helemaal afkoelen.
4 Snijd de bovenkant van de cake af. Snijd vervolgens de cake rondom op 1 cm van de rand tot 1 cm van de bodem. Hol de cake voorzichtig uit, zodat er een bakje ontstaat. Vul de cake met het ijs en strijk glad. Leg de bovenkant erop en verpak de cake meteen in vershoudfolie. Leg de cake tot serveren terug in de diepvries (minimaal 30 min.).
5 Haal de ijscake uit de diepvries zodat de cake iets kan ontdooien. Klop de slagroom met de rest van de suiker bijna stijf. Haal de folie van de cake en leg op een schaal. Schep mooie dotten room op de cake en garneer met het fruit, de munt en een beetje poedersuiker.
IJscake met room en lentefruit is een recept van Jumbo