Italiaanse bonensoep met chipolata

4
110 min-
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan. Fruit de knolselderij, de prei, de ui, de wortel en de knoflook ca. 2 min. zonder te kleuren.
  • 2 Snijd zonodig het bot uit de karbonades en snijd het vlees in stukjes.
  • 3 Bak het vlees ca. 3 min. met de groenten mee. Voeg de kruiden, de bouillon en de tomaat toe. Breng alles aan de kook.
  • 4 Draai het vuur laag en laat de soep 1½ uur trekken. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 5 min. bruin en gaar. Snijd ze in stukjes.
  • 5 Voeg de bonen en de stukjes worst toe en verwarm nog ca. 3 min. Breng de soep op smaak met zout, peper en naar wens wat extra Italiaanse kruiden.

Italiaanse bonensoep met chipolata is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel witte bonen in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chipolata’s gebakken met rozemarijn en paprika’s
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstoof met ratatouille en chipolata
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept