Italiaanse chocoladedadelcake gebak

4
75 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 øC. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de dadelstroop of honing en het vanillearoma romig. Maal in de hakmolen de helft van de dadels fijn en klop door het botermengsel.
  • 2 Klop er één voor één de eieren door. Voeg de ricotta toe en klop glad.
  • 3 Meng de bloem met het cacaopoeder en het bakpoeder en voeg in 3 porties toe aan het beslag. Klop opnieuw tot een glad beslag. Schep het beslag in de vorm.
  • 4 Bak de cake in de voorverwarmde oven in 40-45 min. bruin en gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen.
  • 5 Smelt intussen de chocolade in een kom op een pan heet water (= au bain-marie). Laat de kom het water niet raken! Halveer intussen de resterende dadels in de lengte. Laat de gesmolten chocolade van een vork boven de chocoladecake lopen en beweeg heen en weer zodat strepen ontstaan. Druk de dadels met het snijvlak in de chocolade. Verdeel er eventueel nog wat gesmolten chocolade over. Laat de chocolade in de koelkast snel weer hard worden en snijd de cake in mooie punten.

Italiaanse chocoladedadelcake gebak is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt
Snack
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept