1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Meng de basilicum met de oregano, de knoflook en de olie.
2 Snijd 16 dunne plakken van ca. 3 mm dik van de aubergine. Leg 8 plakken op de bakplaat, bestrijk ze met de kruidenolie en bestrooi ze met een snufje zout en peper.
3 Snijd de courgette in dunne, ronde plakjes van 3 mm dik. Leg 2 plakjes op de aubergine. Bestrijk ze met de kruidenolie en bestrooi ze met een snufje zout en peper.
4 Snijd de tomaat in 16 dunne plakjes van 3 mm dik en leg 2 plakjes op de courgette. Bestrijk ze met de kruidenolie. Herhaal dit nog een keer. Sluit af met tomaat en kruidenolie.
5 Bak de groentetaartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
6 Schep de groentetaartjes ieder op een apart bordje. Serveer lauwwarm of koud.
Italiaanse groentetaartjes is een recept van Jumbo