1 Verwarm de oven voor tot 160 C. Leg 2 plakjes ham op het werkvlak. Leg er een schnitzel op. Besmeer met tapenade. Leg er 1 plakje mozzarella op, bestrooi met peper naar smaak. Rol het vlees in de ham op en zet vast met een prikker. Maak zo nog rollades.
2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de rollades rondom bruin aan. Leg ze in de ovenschaal en bak de rollades in de voorverwarmde oven in 15 min. verder gaar. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de haricots verts in 4 min. beetgaar.
3 Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Giet de tagliatelle af en meng met de haricots verts, de rucola, de pijnboompitten en extra vierge olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de tagliatelle over de borden. Leg er een mini-rollade bij.