1 Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg de tijm met zout en peper naar smaak toe. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2 Verhit intussen in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak de witlof 4 min. Verhit intussen in een tweede koeken- of hapjespan de rest van de olijfolie. Bak het gehakt in 3 min. rul. Schenk de dressing bij de witlof en laat 1-2 min. inkoken.
3 Meng de mix voor de ovenschotel met het water en het ei. Schep de puree in de ovenschaal. Verdeel er het gehakt en tenslotte de witlof over. Schenk het eimengsel erover.
4 Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 40 min. gaar.
Italiaanse witlof-gehaktschotel is een recept van Jumbo