Italiaanse witlof-gehaktschotel

4
65 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg de tijm met zout en peper naar smaak toe. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • 2 Verhit intussen in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak de witlof 4 min. Verhit intussen in een tweede koeken- of hapjespan de rest van de olijfolie. Bak het gehakt in 3 min. rul. Schenk de dressing bij de witlof en laat 1-2 min. inkoken.
  • 3 Meng de mix voor de ovenschotel met het water en het ei. Schep de puree in de ovenschaal. Verdeel er het gehakt en tenslotte de witlof over. Schenk het eimengsel erover.
  • 4 Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 40 min. gaar.

Italiaanse witlof-gehaktschotel is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gehaktschotel met basmatirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktschotel met banaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse gehaktschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept