1 Snijd de kabeljauwfilet in moten van 3 cm dikte. Bestrooi de vis met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kabeljauwmoten 5 min. op de huid. Leg de kabeljauwfilet op de ongebakken zijde in de ovenschaal.
2 Snijd in een dunne plak de onderkanten de witlofjes af. Halveer de struikjes in de lengte. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de witlof langzaam op de snijkant goudbruin. Keer en bak ook de andere zijde goudbruin. Schenk, zodra de witlof glazig is, de honing erover. Wentel de witlof door de honing.
3 Voeg 2/3 deel van de balsamicocrème toe. Zet het vuur hoger en laat het stoofvocht tot siroopdikte inkoken. Leg de witlof in de andere ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Bewaar de kabeljauwfilet en de witlof afgedekt in de koelkast tot het diner.
4 Verwarm de oven voor tot 85 °C. Besprenkel de witlof met de rest van de balsamicocrème. Verwarm de kabeljauwfilet en de witlof 30 min. in de voorverwarmde oven.
5 Verwarm na 10 min. de champignonsaus zonder te koken. Klop de truffelboter met de staafmixer in kleine klontjes door de saus. Leg de witlof met kabeljauwfilet op de borden. Schep de champignon-truffelsaus over de kabeljauwfilet.
Kabeljauwfilet met truffelsaus en witlof is een recept van Jumbo