1 Verhit in een braadpan de margarine. Bestrooi de karbonade met zout en peper. Leg het vlees in de hete margarine en bak aan beide kanten bruin aan. Voeg de uien toe en bak ze 4 min. mee. Voeg de gembersiroop, de kaneel en het water toe. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof het vlees 25 min.
2 Snijd de aardappelen in gelijke stukken en spoel ze onder stromend koud water af. Breng de aardappelen aan de kook met zo veel water dat ze net bedekt zijn en voeg een flinke snuf zout toe. Draai het vuur lager en houd het water tegen de kook aan. Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het kruim glijdt.
3 Verhit de olie in een wok. Bak de rodekool in 8 min. knapperig gaar. Voeg de balsamicoazijn en de appel toe en bak nog 3-4 min.
4 Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op laag vuur en stoom de aardappelen in 30 sec. droog. Schep de boter in vlokjes op de aardappelen en schud om. Verdeel de karbonade met het stoofvocht en de rodekool over 4 borden. Serveer met de gekookte aardappelen.
Karbonade met gekookte aardappelen en rodekool is een recept van Jumbo