Karbonade met vijgen-honingjus

4
15 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper en bak ze in 8 min. aan beide kanten goudbruin en net gaar. Verhit intussen in een andere ruime koekenpan de resterende olijfolie. Bak de aardappelschijfjes in 8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel. Schenk indien nodig een extra scheutje olijfolie in de pan en bak de vijgen 2 min. in het bakvet van het vlees. Voeg de honing toe en verwarm nog 1 min. zachtjes. Voeg het water toe en roer tot een gladde jus.
  • 3 Leg de karbonades op de borden. Verdeel er de vijgen- honingjus over. Schep de aardappelschijfjes erbij en serveer met de rodekool.

Karbonade met vijgen-honingjus is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklapje met honingjus en worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met geitenkaas gevulde kipfilet met honingjus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met honingjus en erwtjes en worteltjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept