2 Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de uien op laag vuur ca. 10 min. Schep regelmatig om.
3 Houd genoeg toefjes tijm apart voor de garnering en ris de blaadjes van de rest van de tijm. Voeg de tijm met de crème fraîche toe aan de uien. Roer om en laat nog ca. 5 min. zachtjes pruttelen.
4 Meng de kaas erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het mengsel over de pasteibakjes en zet ze naast elkaar op een bakblik.
5 Verwarm de pasteitjes ca. 10 min. in de oven. Breng ondertussen een wijde lage pan met ruim water aan de kook. Voeg de azijn toe en draai het vuur laag.
6 Breek de eieren één voor één in een pollepel en leg ze hiermee voorzichtig in het hete water. Gaar de eieren ca. 3 min. in het water. Zorg ervoor dat het water tegen de kook blijft, maar niet hard gaat bubbelen.
7 Schep de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water. Haal de pasteitjes uit de oven en leg op elke pasteitje een gepocheerd eitje. Garneer met een takje tijm.
Knapperig pasteitje met uien en gepocheerd ei is een recept van Jumbo